Keskustelufoorumi

« aihelistaan

Diagnoosi


 • nimimerkki

  Nuori jiikoo

  6.7.2016 klo 11:24
  Minulla todettiiin akustikusneurunooma ja todennäköisesti vuoden kuluttua leikkaus, jos kasvain on vähäänkään kasvanut.
  Minulla oireina ollut pitkään voimattomuutta ja väsymystä epämääräistä tunnetta päässä mitä neurokirurgi ei mielestään yhdistänyt kasvaimeen.
  Muitakin oireita on mutta ne ei minusta ole ylitsepääsemättömiä.
  Olen nuori ja aina ollut urheilullinen, nyt en ole todellakaana voimattomuuden takia jaksanut urheilla ollenkaa. Itse en osaa yhdistää sitä mihinkään muuhun kun kasvaimeen, koska se painaa jo nytten pikkuaivoja.
  Minkälaisia oireita teillä on ollut ennen diagnoosia?

 • nimimerkki

  Leikattu

  6.7.2016 klo 14:19
  Ennen diagnoosia ensimmäinen oire oli korvien tukkoisuus. Sitten kuulo hieman heikkeni ja oli outoja huimauksia. Jonkinlaisia outoja oloja oli usein. Useiden lääkärikäyntien jälkeen vihdoin pääsin magneettiin ja kasvain löytyi. Vasta leikkauksen jälkeen on tullut voimattomuutta ja väsymystä yms oiretta.


 • nimimerkki

  Nuori jiikoo

  6.7.2016 klo 16:09
  Kuinka nopeasti sinut leikattiin diagnoosin saatuasi ja kuinka iso kasvain oli?
  Minulla nuoren iän vuoksi koitetaan viivätyttäää leikkausta ja selvittämään kasvutaipumus/ nopeus leikkauksen riskien vuoksi.

  Minkälaista elämä leikkauksen jälkeen on ollut ja kuinka nopeasti toipuu takaisin työelämään? Ymmärtääksei kuulon menetys, kasvohalvausoireet ovat kovin yleisiä.


 • nimimerkki

  Leikattu

  6.7.2016 klo 18:57
  Kun kasvain oli löydetty, otettiin seuraava kuva puolen vuoden kuluttua. Siinä havaittiin kasvutaipumus ja päätös leikkauksesta tehtiin. Kiire ei leikkauksella ollut ja taisi vielä mennä toinen puoli vuotta ennen kuin leikattiin. Kasvain oli leikatessa n 2,5 cm.

  Toipuminen on kovin yksilöllistä, ei tapauksia oikein voi verrata. Kuulo meni toisesta korvasta, mutta sen kanssa olen pärjännyt ihan hyvin. Tinnitus tuli ja sen kanssa oli alkuun totuttelemista. Minun elämäni muuttui paljon, eikä oikeastaan mikään ole kuin ennen. Työelämässä en enää ole. Kasvainta jouduttiin jättämään ja sen käyttäytymistä nyt seurataan.

  Mutta, kaikki tapaukset on erilaisia ja nuoret ihmiset toipuu aina paremmin!
  Tsemppiä!

 • nimimerkki

  Nuori jiikoo

  6.7.2016 klo 22:00
  Kiitos,
  juuri tietämättömyys tulevasta pelottaa kun ei tiedä leikkauksen myötä tulevia haasteita.

 • nimimerkki

  Irene U

  8.7.2016 klo 10:54
  Hei,,minut on keikattu 2 krt ja sädetetty yhden kerran ja olen yhä työelämässä.Kasvaimeni oli ensimmäisellä kerralla 2.7x2.7 cm ja toisella kerralla lähes yhtä suuri 2 vuoden kuluttua.Nyt viimeisestä leikkauksesta 2 vuoden kuluttua sain sädehoidon ja tuolloin kasvain oli 0.9 cm.Toinen leikkaus oli kova juttu mielestäni ja siitä toipuminen vei aikaa.Minulla on kuulo mennyt toisesta korvasta ja sain kasvolihashalvauksen toisesta leikkauksesta mutta vuosien varrella se on aika hyvin asettunut alkutilanteeseen nähden.Noin puolivuotta on mennyt kuntoutumisessa aina leikkauksen jälkeen työelämään.

 • nimimerkki

  Leikattu on

  10.7.2016 klo 13:54
  Minulla oli 3 senttinen kasvain, kun se todettiin. Leikkaus oli muutaman kuukauden kuluttua. Oli ollut tinnitusta, kuulon alenemaa kasvaimen puoleisessa korvassa ja väsyneenä tuli päänsärkyä, joka meni levolla ja särkytabletilla ohi. Leikkauksessa kuulosta meni leikatun puolen korvasta loputkin, tuli kasvohalvaus, joka on melko hyvin oiennut. Olo on oikeastaan parempi kuin ennen leikkausta. Toipuminen kuitenkin kesti melko pitkään. Jokaisella on oma toipumishistoriansa. Mutta uskon nuorella toipujalla on enemmän voimia siihenkin.

 • nimimerkki

  Nuorijiikoo

  14.7.2016 klo 22:06
  Eli suurinosa toipunut melko hyvin leikkauksesta/-sista... No minun leikkausajankohta tulee jossain vaiheessa. Eiköhän tässä auta muu kun elää hetkessä nauttia, odottavan aika on kyllä pitkä. Kiitos vastauksista :)

 • nimimerkki

  NO

  31.10.2016 klo 18:42
  Minulla leikattiin kiireellisenä ja kuulo meni ekassa leikkauksessa. Ison kasvaimen ja kasvohermoon takertumisen vuoksi kasvainta jouduttiin jättämään. Kuntoutuminen oli hitaanpuoleista, etenkin fyysisesti:kävely juoksu , toiskorvaisena eläminen ym. Korva tinnitti ja särisi. seurannassa kasvain kasvoi ja uusintaleikkaus tehtiin . Kasvainta ei saatu pois ja kasvohermo otti osumaa. Jälkimmäisen leikkauksen jälkeen väsymys, keskittyminen ja muisti on ollut ongelmat. Unen/levon tarve kasvanut ja ääniyliherkkyyttä. Toipuminen tuntuu hitaammalta kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen.
  Nyt seurataan mri vuosittain ja sädehoito tarvittaessa.

 • nimimerkki

  väsymys on yleinen oire

  2.11.2016 klo 19:35
  Hei nuorijiikoo
  Kyllä väsymys on aika yleinenkin oire, kun olen kuunnellut akustikusneurinoomaa sairastaneita. Itselläni oli myös ennen leikkausta voimakasta väsymystä ja yleiskunnon heikkoutta. Oletan sen johtuneen siitä, että kasvain painoi aivorunkoa lievästi. Se aiheutti myös päänsärkyä. Kunto koheni leikkauksen jälkeen, päänsärky ja väsymysoire olivat toisenlaisia.

  Leikkaus aiheutti nimittäin myös väsymystä, mutta se on lievittynyt vuosien aikana. Toki on osattava huolehtia levosta eikä liikaa pidä rasittaa. Samoja valvomisia en kestä kuin kolmekymppisenä, mutta onneksi ei ole tarviskaan.

  Voimia ja rohkeutta!

 • nimimerkki

  klo 3:34 ei väsytä

  12.11.2016 klo 03:34
  Väsymyksestä on allaolevassa linkissä.
  Samoin keskittymiskyvyn heikkenemistä tapahtuu.
  Oireet eivät ole 33 vuoteen poistuneet. Treeni ja kuntoutus ei auta, vaan armo.
  Yhdessäkään kuntoutuksessa ei ole tätä huomioitu vuosikymmeniin.
  Tämä ei ole Kuulonhuoltoliiton alaa.
  http://www.aivovaurio.fi/aivovamma/aivovamma/oireita/vasyvyys_ja_keskittymisvaikeus/

 • nimimerkki

  m

  16.1.2017 klo 10:33
  Minulta leikattiin kasvain 16-vuotiaana. Kasvain oli suuri, melkein 3cm, joten se käytännössä leikattiin heti toteamisen jälkeen (kuukausi taisi olla väliä). Tasapainoaistini toisesta korvasta kasvain oli käytännössä tuhonnut kokonaan hiljalleen kasvaessaan, joten mitään ongelmia tasapainon kanssa ei ollut. Muutenkin leikkauksesta toipuminen meni hyvin ja palasin normaalisti kouluun kolme viikkoa leikkauksen jälkeen ja puoli vuotta leikkauksesta tanssin vanhojen tansseissa. Kuulo meni toisesta korvasta, joka tietysti vei aikaa tottua. Tosin toinen korvani on kompensoinut niin paljon etten mitään laitteita tms. ole tarvinnut. Nykyään pystyn urheilemaan ihan normaalisti, mitä nyt tasapaino ei esim yhdellä jalalla seistessä ole hyvä.

  Luulen, että minulla kaikki meni niin hyvin kuin vain voi, mutta halusin vain ilmaista, ettei kasvain välttämättä vaikuta elämään paljoakaan. Tsemppiä!

 • nimimerkki

  Leikattu on

  17.1.2017 klo 13:51
  Kiitos kannustavasta kirjoituksestasi nimim. m. Minä olen kirjoittanut aiemmin, että olo on ollut parempi leikkauksen jälkeen. Totta se on minun kohdallani monien vuosien ajan, mutta kun tulee muuta remppaa, niin akukin näyttää kiusaavan enemmän. Eli monenlaisia vaiheita on ollut. On ollut vaikeampia ja helpompia. Mutta eteenpäin mennään! Kun muut rempat hoituu, akukin rauhottuu.

 • nimimerkki

  Tallaaja

  22.1.2017 klo 14:55
  Kiitos 'm' ja 'leikattu on' -kirjoittajille. On hyvä kuulla näitäkin selviytymistarinoita! Minäkin koen selvinneeni akustikusneurinoomasta hyvin. Ei se ole estänyt elämästä.
  Nuo muut rempat on kyllä tuttuja nekin. En syytä niistäkään akustikusneurinoomaa. Pakko on tottua, että iän mittaan aistit heikkenevät. Olen huomannut, että ulkoileminen 'selvittää päätä'. Yritän käydä vähän jumpissakin, että tasapaino pysyy yllä ja etteivät lihakset ihan veltostu.
  Voimia kaikille talveen. t. Yksi tavallinen tallaaja

 • nimimerkki

  Leikattu on

  23.1.2017 klo 09:12
  Toipumisessa on kyllä ajottainen ja yllättävä väsymys tuttua. Yleensä jaksaminen hyvä, mutta väsymys on joskus voimakas. On nukuttuva monen lyhyet päiväunet ja jonkin päivän kuluttua se menee ohi. Tuntuu kuin jaksamisessa olisi unohtunut kestämisen rajat: jaksaa yli voimiensa. Sitten väsyttää, mutta eläkeläisellä on mahdollisuus levätä, joten uupuminen ei tuo pitkäaikaista ongelmaa.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Diagnoosi