Keskustelufoorumi

« aihelistaan

Aihetta huoleen?


 • nimimerkki

  Opiskelijanuorukainen

  2.2.2017 klo 13:07
  Hei kaikille! Olen alkanut epäillä, että minulla voi olla akustikusneurinooma tai ehkä menieren tauti.

  Tähän saakka tapahtunutta: Kuntosalilla pari viikkoa takaperin tein ponnistavaa jalkaliikettä (jalkaprässi), jota tehdessä tunsin oudosti ponnistuksen vasemmassa korvassani. Sittemmin korva alkoi soida ja nyt se soi koko ajan, välillä hiljaa ja välillä kovaa (esim meluisissa tilanteissa tai juoksulenkin jälkeen). Korvassa on ollut välillä myös kipua.

  Tasapainoaistini tuntuisi myös hieman heikentyneen. Ole viime kuukausina usein huomannut ottavani horjahtamista estävän sivuaskelen tai kaksi tilanteissa joissa ennen ei ole ikinä tarvinut. Aamuisin usein herätessä, myös tänään, minua huimaa lievästi mutta selvästi.

  Korvat tsekattiin sairaanhoitajan toimesta eilen, ja korvakäytävät ja tärykalvot näyttivät ihanteellisilta, joten nyt ajattelen, että kyseessä on jokin sisäkorvaan liittyvä.

  Saatanko olla tullut asiani kanssa oikealle keskustelualueelle? Kuulostavatko oireet tutuilta?

 • nimimerkki

  Suosittelen menoa tutkimuksiin

  2.2.2017 klo 18:20
  Hei,

  Oireesi ovat kyllä osittain tähänkin sairauteen viittaavia. Sitä en osaa sanoa, mistä ne voisivat johtua. Saattaa olla kyseessä akustikusneurinoomakin. Se tulee ilmi vasta tarkempien tutkimusten jälkeen.
  Tavallisimmat oireet ovat kuulonheikkenemä, tinnitus ja huimaus tai tasapainohäiriö. Mutta välttämättä kuulonalenemaa ei ole tai tinnitustakaan etukäteen.

  Kehoittaisinkin sinua menemään tarkempiin tutkimuksiin. Hoitopolku lähtee yleensä ensin omasta terveyskeskuksesta, josta saadaan lähete kuulotutkimuksiin. Niiden perusteella voidaan joko epäillä tätä sairautta tai sulkea se pois. Vasta magneettikuva sen voi varmasti kertoa.
  Hyvin samantapaisilla oireilla voi olla jotain muutakin, tai hyvin olemattomilla oireilla voi olla akustikusneurinoomakasvainkin.

  Jotta pääset turhista huolista, mene lähempiin tutkimuksiin.
  Toivon sinulle kaikkea hyvää. • nimimerkki

  Opiskelijanuorukainen

  2.2.2017 klo 23:01
  Kiitoksia vastauksesta! Hoidan asiaa YTHS:n kautta, yliopisto-opiskelija kun olen. Ensi viikko menee kokonaan kertausharjoituksissa, mutta sen jälkeen käyn kyllä heti lääkärissä vielä korvan takia, jos oireet jatkuvat niin kuin ne ovat jo kolmatta viikkoa jatkuneet.

  Minulta otettiin eilisen hoitsukäynnin yhteydessä myös verikoe kilpirauhasarvojen tarkastamiseksi, koska on jo kuukausia ollut vajaatoiminnan oireita. Olen 24-vuotias ja urheilullinen, mutta sehän ei sulje mitään pois. Äidilläni on tuo vajaatoiminta. Sen oireisto voi olla lähes mitä vain: mahdollisista oireista löysin myös tinnituksen, kuulon heikkenemisen ja tasapainoaistin ongelmat. Siksi ajattelin mainita teille tästäkin. Tulokset verikokeista saan huomenna tai alkuviikosta.

  Kerron sitten, mitä kokeista ja lääkärikäynnistä selviää.

 • nimimerkki

  Opiskelijanuorukainen

  3.2.2017 klo 10:05
  Hei taas.

  Tulokset verikokeista tulivat, ei ole kilpirauhasarvoissa ongelmia. Tänään korva soinut vähemmän ja tasapaino tuntunut paremmalta, mutta silti pikkuisen korva soinut koko ajan. Sain lääkäriajan vasta 28. päivälle helmikuuta, mutta menen kyllä aiemmin, jos oireet jatkuvat!

 • nimimerkki

  Suosittelen menoa tutkimuksiin

  4.2.2017 klo 16:17
  Hei,
  Kiva kuulla, että oireesi ovat hieman helpottaneet. Lääkäriin kuitenkin kannattaa mennä silloin 28. päivä, vaikka näyttääkin paremmalta nyt. Kun saa varmuuden, niin on helpompi olo itselläkin.
  Ja jos niin olisi, että sattuisi löytymään akustikusneurinooma, se on hitaasti kasvava (n. 1mm vuodessa) ja hyvänlaatuinen.

  On kiva, ettet ole jäänyt yksin oireinesi. Yhdistykseltä saat aina tukea. Heillä on oma tukipuhelinkin, johon voi aina ottaa yhteyttä. ( 045 - 188 9565 )
  Mielelläni kuulisin, sitten lääkärissä käynnin jälkeen, mikä oli diagnoosi.

  Hyvää kertausharjoitusviikkoa sinulle ja hyvää vointia!

 • nimimerkki

  Opiskelijanuorukainen

  13.2.2017 klo 22:52
  Hellou! Harjoituksesta on palattu. Korvien soiminen on huomattavasti vähenynyt, mutta muita oireita on tullut tillle. Kertausharjoituksen loppupuolella kärsin päänsärystä melkoisesti. Tänään molempien ohimoideni suonet ovat pullottaneet. Välillä ajatukset ovat tahtoneet synkistyä ja on ollut voimattomuutta. Päässä ei tunnu silmien takana ihan ideaalilta nytkään. Pään alas roikottaminen tuntuu hyvin pahalta (on itse asiassa tuntunut jo kuukausia).

  Mietin nyt, aikaistaisinko lääkäriaikaa vai odottaisinko kuun loppuun.

 • nimimerkki

  Suosittelen menoa tutkimuksiin

  14.2.2017 klo 20:55
  Hei,

  Koska ei tiedetä mistä oireesi varmasti johtuvat ja jos ne osittain vain pahenevat, niin oman mielenrauhasi vuoksi voisit aikaistaa lääkärissä käyntiä. Oireesi voivat viitata muuhunkin sairauteen.
  Toivon, että sairautesi syy selviää ja saat siihen parhaan mahdollisen hoidon.
  Aurinkoista kevättä sinulle!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Aihetta huoleen?