Keskustelufoorumi

« aihelistaan

kuulohermokasvaimen sädehoito


 • nimimerkki

  Tellervo

  11.5.2017 klo 11:27
  Minulta leikattiin isohko kuulohermokasvain tammikuussa 2015. Sitä ei saatu kokonaan pois ja se lähti kasvamaan uudelleen. Nyt on sitten vuorossa sädehoito. Onko teillä millaisia kokemuksia sädehoidosta tähän vaivaan? Leikkauksen jälkeen jäi lievä kasvohalvaus, tinnitus ja kuulo meni toisesta korvasta. Pelottaa, mitä se sädehoito vielä aiheuttaa!?

 • nimimerkki

  Kerran sädetetty

  11.5.2017 klo 22:16
  Hei, minut on hoidettu pelkästään sädehoidolla. Hoitokertoja oli vain yksi, mutta ilmeisesti joskus hoitokertoja tarvitaan useitakin, riippuu myös missä hoidetaan. Itselleni ei tullut mitään erikoisia jälkiseuraamuksia. Kolmen kuukauden kuluttua hoidosta tuli huimausta, mutta se oli oikeastaan ainoa asia ja on jo korjaantunut.
  Toki kaikki on yksilöllistä ja jokainen reagoi hoitoon eri tavoin. Leikkaukseen verrattuna sädehoito on potilaalle vaivaton hoitomuoto ja varmasti parempi vaihtoehto tässä sinun tapauksessasi kuin lähteä uusintaleikkaukseen. Onnea toimenpiteeseen ja pääasiahan on kuitenkin, että kasvu pysähtyisi.

 • nimimerkki

  Tellervo

  12.5.2017 klo 10:29
  Kiitos vastauksesta" kerran sädetetty" ! Hyvä, että sinun kasvaimesi löytyi riittävän ajoissa, että
  ei tarvinnut leikata, vaan sädetys riitti. Säästyit monelta jälkivaivalta! Jospa tosiaan minunkin kasvannainen asettuisi "pullistelemasta" sädehoidon jälkeen!

 • nimimerkki

  Päivi L

  12.5.2017 klo 16:02
  Hei Tellervo
  'Sädehoito on vaihtoehto leikkaukselle silloin, kun kasvain on pieni tai keskisuuri. (Eli se on pienempi kuin 2,5 cm halkaisijaltaan) Sädetyksen tavoite on pysäyttää kasvaimen kasvu. Ja joskus se kasvain vähän pieneneekin. Sädetyksen tulos nähdään vasta kuukausien kuluttua. Se nimittäin voi aiheuttaa kasvaimen turvotusta ja väliaikaisesti tuoda/ lisätä oireita. ' (Sanyn Potilasoppaasta)

  Itselläni on tehty sekä leikkaus 15 v. sitten että sädetys 10 vuotta sitten. Leikkauksen jättämät oireet (tasapainohäiriö ja nielemishäiriö) ovat jo ajat sitten korjaantuneet. Sädetyksen 'turvotusoireet' kestivät reilun puoli vuotta, mutta katosivat pikku hiljaa. Hankalin oire oli tuikkaileva pääkipu. Se tuli varoittamatta ja sai irvistämään, mutta oli saman tien poissa. Tuokin oire harveni vähitellen parin vuoden kuluessa eikä sitä enää ole ollut. Viimeisissä MRI-kuvissa näkyy, että kasvain on pienentynyt hiukan.

  Joskus pelätään, että sädetys muuttaisi kasvaimen pahanlaatuiseksi, mutta akustikus-neurinoomien kohdalla tällaista ei ole tavattu.

  Onnea toimenpiteisiin ja hyvää kevättä! Päivi L


 • nimimerkki

  Tellervo

  18.5.2017 klo 10:20
  Kiitos Päivi L. vastauksestasi! On ollut sinullakin vaikeuksia kasvaimen takia, mutta onneksi ne on takanapäin. ? Hyvää kesän alkua!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
kuulohermokasvaimen sädehoito