Silmäongelmat

nimimerkki

Akuliina

1.12.2014 klo 12:04

Hei! Olen 30-v odottava äiti jolla aku todettu vuosi sitten. Tuolloin kasvain oli noin 0,5 cm:n kokoinen aiheuttaen kuitenkin jo tasapaino, kuulo ja tinnitus oireet. Nyt raskausaikaina oireet ovat alkaneet rajusti pahentua. Toinen puoli kasvoista alkaa halvaantua ja ongelmaksi onkin muodostunut silmän raju kuivuminen luomen normaalin räpäytyksen puuttuessa. Ulkoilu ei enää onnistu, joka alkaa kaataa seiniä päälle.. Autolla kykenen ajamaan laskettelulasit päässä. Mitään sopivia laseja ulkoiluun en ole vielä löytänyt, kun niiden pitäisi olla täysin suojaavat.. Onko muita saman asian kanssa kamppailevia? Mikä silmägeeli on ollut voitelevinta? Mistä hyvät suojalasit ulkoiluun? Itselläni nyt käytössä Viscotears jota joudun laittamaan tunnin välein, joskus tiuhempaankin ja yöksi Oftan a-pant. Olisin erittäin kiitollinen vinkeistä!


nimimerkki

Marianne

1.12.2014 klo 14:49

Hei! Viscotears on täälläkin ollut käytössä leikkauksen jälkeen. Kyselin lääkäriltä pahimpaan aikaan, että mitä voisi käyttää, mutta Viscotearsia suositteli. Ulkoilu oli jossain vaiheessa tosi haastavaa ja kaikkea tuli kokeiltua; silmälappua, aurinkolaseja, lippistä lippa silmillä, mutta eipä niistä oikein apua ollut.
Tuosta nopeasta oireiden pahenemisesta on myös kokemusta, itsellä oireet (tasapainohäiriöt, päänsärky ja kasvojen tuntohäiriöt) paheni muutamassa kuukaudessa ja MRI: ssä todettiin kasvaimen kasvaneen rajusti.
Seinät on olleet kaatumaisillaan useasti, mutta vielä ne on jotenkin pysyneet pystyssä.
Tsemppiä Sullekin :) !


nimimerkki

anneli

3.12.2014 klo 22:14

minulla on kanssa tosi vaikeeta ollu tuon vasemman silmän kanssa ja kun se ei kanssa kostu tiputtelen systane ultraa...artelac...oftageeliä...ja nyt on asennettu ns. nolla pehmeä piilolinssi...vähän helpottaa...ulkoilut jäänyt ja hankin ns. ainokaisa saarisen näköiset urheilulasit...suojaa mukavasti. ja ei auta kuin tiputella tarpeeksi usein...mulla menee noin puolen minuutin välein tippoja...geelimäinen on mielestäni yöksi hyvä...ja minut on leikattu -08 ja silmäongelma on sit loppuun asti..parempi tiputtaa kuin antaa kuivua ajan kanssa on vaarana pikkuhiljainen sokeutuminen...en pelottele mut toivon akuliinalle voimia...ja kaikille akulaisille...


nimimerkki

KaleW 83

5.12.2014 klo 10:24

Ulkoilulaseja on hankala löytää optikoilta.
Minulla on vuosikymmeniä vanhat, rumat, suuret ja kasvon muotoihin tiivistyvät "lentäjänlasit". Muovikehyksin. Metallisista tuulee raoista silmiin; ne ovat vain sisätiloihin.
Oikeat lentäjän- tai moottoripyöräilijän museolasit ovat harvassa ja kalliita. Näkökentän kapeus liikennekäytössä hirvittäisi.
Suojalaseja saa tilattua vahvuuksin. On ostamatta. Likinäköisenä tulen toimeen tavallisilla suojalaseilla, metallitöitä tehdessäni.
Ulkoilussa ikänäköisen lähialueen linssi on hyvä olla mahdollisimman vähän haittana, monitehoissa on hankalampi. Siksi suosin vanhanaikaisia kaksiteholaseja, joissa raja on mahdollisimman alhaalla.
Heijastuksia vähentävät kalvot eivät kestä pakkasessa silmistä roiskuvia kyyneliä. Olen maksanut jopa lisähintaa, saadakseni linssit ilman irtoilevia kalvoja.

Talvisin pääsen ulos laskettelulaseilla. Niihin mahtuu silmälasit sisälle. Näkökenttä on rajattu. Asiat näkyvät "oudossa valossa", ja "purkit" ovat jossain tyylirikko.
Tästä "optikkoketjusta" ostin. Maanantaina 8.12. taas olisi, 15 €.
http://www.lidl.fi/fi/tarjoukset.htm?id=324

Silmä kuivuu autossa talvisin. Suurempi tuska aiheutuu tuulesta. Mitä kylmempi, sitä polttavampi, ja märemmät vaatteet "kuivasta" silmästä valuvista kyynelistä. Ja huonompi näkyvyys kyynelten roikkuessa haittalinssinä, sekä kastelemassa laseja. Näön huonontuessa tasapaino heikkenee. Silmä sulkeutuu hyvin. Usein riittää silmä ummessa suojaan kiiruhtaminen, tuska loppuu siihen.


nimimerkki

Helena

7.12.2014 klo 22:08

Minut on leikattu viisi vuotta sitten ja sen jälkeen vas. silmän kanssa on ollut pahoja kuivuusongelmia. Minun pelastukseni on ollut voidemainen Lacri-Lube. Suosittelen kokeilemaan. Tiedän, että omat ongelmansa tulee siitä, että voide samentaa näköä. Mutta voin viiden vuoden kokemuksella sanoa, että siihenkin tottuu. Kun toisella silmällä kuitenkin näkee hyvin, niin ongelma ei ole kovin suuri. Ja ainakin minun kohdallani vaakakuppi kallistui ehdottomasti voiteen käyttöön kun vaihtoehtona olisi ollut vähintään tunnin välein tiputtaminen ja silti kärsin kuivan silmän kivuista.


nimimerkki

Aune Elina

10.12.2014 klo 19:28

Luultavasti käytän loppuelämäni vasemman silmän kuivumisongelmaan oftageeliä ja kun se ei tunnu auttavan tarpeeksi on Lalari-Lube tuubi haettava apteekista. Muuten laskettelijoiden käyttämät lasit olivat hyvät ensimmäisinä talviviimoina. Etsimälläkään ei muita löytynyt ja niillä pärjäsin. Alussa tasapino oli huono. Kuitenkaan seinät eivät ole kaatuilleet, mitä nyt itse talviulkoilussa tai metsäretkillä joitakin kertoja olen kellahtanut kumoon. Hämärässäkin liikkuminen nykyään sujuu melkoisen mukavasti.


nimimerkki

Merkku

1.2.2015 klo 22:16

Onko silmäluomen kultapainosta kokemuksia? Onko auttanut?


nimimerkki

Aune Elina

2.2.2015 klo 20:07

Toipumisen alkuaikoina puhuttiin kultapainon laittamisesta. Silmäluomeen tuli toistuvasti tulehdusta, eikä painoa siksi suositeltu. Sen kanssa olisi ehkä tullut ongelmia. Halvautuneen puolen silmään laitettiin pari ommelta ja sen kanssa pärjäsin. Joskus laitoin ensimmäisinä kuukausina ihoteippiä yöksi luomen sulkemiseksii. Olen kuullut, että joillekin on kultapaino laitettu.


nimimerkki

Merkku

3.2.2015 klo 14:00

Minulla nimittäin on kultapaino silmäluomessa. Laitettu kaksi kertaa. Ensimmäine oli liian kevyt. Luomi ei mennyt siltikään kiinni, eikä räpytellyt. Toisen kerran laitettiin vähän painavampi paino. Luomi ei sulkeudu vieläkään kunnolla.Kirurgi ehdotti, että vaihdetaan vielä vähän painavampi paino. Näköjään sekin on kokeilua. Mikään ei onnistu ensimmäisellä kerralla. En taida enää antaa vaihtaa. Sekin kun on oma ruljanssi. Ehkä vähän on auttanut. Silmä silti kuivuu , ja tippoja saa laittaa päivästä riippuen usein päivän mittaan.


nimimerkki

Tuulikki

5.2.2015 klo 10:57

Minulla leikkauksesta 3vuotta. Saan hoitotarvikejakelun kautta tarralla kiinnitettyjä silmäkilpiä säännöllisesti. Yöllä tiiviin kilven suojassa silmä rauhoittuu mukavasti,vaikka illalla olisi punoitellut. Joskus käytän kilpeä ulkolenkillä, ainakin kovalla tuulella. Tosin se höyrystyy ja näkyvyys siten heikkenee. Myös terapeuttisesta linssistä ja Systane Ultrasta (linssi kanssa paras tippa) olen selkeästi hyötynyt. Ns. Hymyleikkaus on myös parantanut silmän toimintaa ja kohta vaihdetaan silmään kevyempi kultapaino. Sitä nyt odottelen innolla :)


nimimerkki

Merkku

5.2.2015 klo 11:17

Hei Tuulikki! Mitä tarkoittaa terapeuttinen linssi? En ole kuullutkaan. Mistä voisi kysellä? Kiinnostaisi kokeilla, jos saisin apua. Entä ns.hymyleikkaus? Kertoisitko siitä. Otan kiitollisena vastaan kaikki kokemukset, mitkä voisi auttaa.


nimimerkki

kultapaino80

15.2.2015 klo 15:32

Itselläni on tehty kaksi kultapainoleikkausta. Nyt on kuitenkin silmäluomi alkanut tukehtua juuri painon kohdalta ikävän näköisesti, vaaleita paiseita, ja luomi on myös kipeä ja kutiseva. En kyllä osannut arvata akuleikkauksen pahimmaksi kompastuskiveksi silmän oireilua...


nimimerkki

kultapaino80

15.2.2015 klo 15:32

Itselläni on tehty kaksi kultapainoleikkausta. Nyt on kuitenkin silmäluomi alkanut tukehtua juuri painon kohdalta ikävän näköisesti, vaaleita paiseita, ja luomi on myös kipeä ja kutiseva. En kyllä osannut arvata akuleikkauksen pahimmaksi kompastuskiveksi silmän oireilua..


nimimerkki

Sini

6.3.2015 klo 15:24

Onko silmäongelmia muillakin, kuin kasvohalvauksen saaneilla? Minulla on kummallisia näköhäiriöitä, joille ei oikein löydy selitystä. Jostakin luin, että tasapainoelimen toimimattomuus (tai puuttuminen) aiheuttaisi näön tarkentamisen ongelmia.


nimimerkki

Joskus hämärtää

9.3.2015 klo 17:17

Minulla kuivuvan silmän tipat, geelit tai voiteet aiheuttavat ko silmässä ajottain hämärtymistä. Mutta se on ollut pienempi ongelma kuin kuivuudesta johtuvat olisivat.


nimimerkki

Yksi monista

9.3.2015 klo 17:54

Kyllähän näköhäiriöt on "akun" oire. Ja jokaisella (ilman akuakin) tipat ja geelit aiheuttaa näön hämärtymistä, joka helpottuu kun aine leviää silmän pinnalle.


nimimerkki

Sini

9.3.2015 klo 18:38

Minulla on pahoja tarkennusongelmia ja ongelmia syvyysnäössä. En pysty lukemaan kovin pitkiä tekstejä kerralla, koska rivit vaan hyppii ja silmät väsyy tosi äkkiä. Jotenki tuntuu, että jos joku ossais sanua asialle etes jonku syyn, sen kans ois helpompi elää. Ja selittää muille.


nimimerkki

Yksi monista

9.3.2015 klo 20:56

Oletko Sini käynyt silmälääkärissä? Silmälääkäri voi tutkia onko silmissä jotain mikä oireita aiheuttaa. Varmaan myöskin häiriöt " ristiin rastiin" kiertelevissä hermoissa, voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Neurologi ja silmälääkäri voisivat ehkä osata kertoa.


nimimerkki

Suloista sekamelskaa

9.3.2015 klo 23:07

On jo useampi vuosi leikkauksesta, mutta joitain ongelmia vielä on silmissä ja näössä. Ei niin hirveästi enää haittaa. Pientä alkuun verrattuna.
Aluksi minullakin silmät väsyi lukiessa, jo yhdenkin sivun lukeminen kirjasta oli hankalaa. Kirjaimet ja rivit hyppi.
Tuo on ajan kanssa mennyt. Nyt jo luen sujuvasti ja pitkiä pätkiä.
En vain muista kauanko se kesti leikkauksen jälkeen, likemmäs vuoden ainakin ja pikkuhiljaa rivit rupesi pysymään paikoillaan.
Siitä huolimatta suosittelen käyntiä silmälääkärissä.


nimimerkki

Sini

10.3.2015 klo 15:01

Olen käynyt silmälääkärissä. Karsastusta on. Silmälääkäri sano, että ei muuta ongelmaa ja tämänhetkisten lasien pitäs olla sopivat, mutta uutta varsinaista näkökontrollia ei tehdä ennen ku leikkauksesta on vähintään kaksi vuotta. 
Karsastus jo itsessään on tietysti hankalasti hallittavissa, kun toinen korva ei ole palautunut ihan kohdalleen leikkauksen jäliltä.


nimimerkki

Yksi monista

10.3.2015 klo 17:28

Eikös juurikin karsastus aiheuta monenlaista ongelmaa näkökykyyn? Ja tietysti kun "vikaa" on useammassa paikassa, niin oireet korostuvat. Näin aina lääkärit koittavat minulle vakuutella, kun omia vaivojani valitan. 

Minulla myös jonkun verran silmien kanssa ongelmia ja silmälääkäriin pitäisi mennä, mutta olen odotellut ja odotellut, jos leikkauksesta johtuvat häiriöt korjaantuisivat.
Muistelin sitä päivää, kun ekan kerran leikkauksen jälkeen menin vessaan ja peilin eteen. Näkö oli silloin tosi sumuinen, enkä nähnyt juurikaan mitään. 


nimimerkki

Sisu

17.4.2017 klo 16:08

Odottelen aikaa kultapainon laittoon. Kiinnostaa hirveästi että miten silmäluomi toimii sen kanssa, pystynkö räpäyttää silmää?


nimimerkki

Heidi

16.8.2017 klo 12:18

Hello! Itse käytän Vita-Pos nimistä voidemaista silmävoidetta jota tilaan Saksasta monin verroin halvemmall akuin Suomessa...Leikkauksesta jo viisi vuotta niin hieman helpottanut mutta toki ulkoilu ja tuuli rasittaa yhä ja kuivattaa silmää joka ikuinen ongelmani...