Tasapainoilua

nimimerkki

Keinuva

28.5.2016 klo 15:10

Tasapainon kanssa aina vaan hankaluuksia. Ja huimauskin vielä lisänä. Vai ovatko ne yhtä ja samaa vaivaa?
Hiukan ristiriitaisia ohjeita olen näiden oireiden helpottamiseksi saanut. Yksi fysioterapeutti sanoi että tekemällä kaikkea mikä tuntuu epämiellyttävältä, pitäisi tehdä. Se on kuulemma sitä siedätystä.
Toinen sanoi, että kun tuntuu pahalta, on paras lopettaa. Kumpikohan on oikeassa?

Jos joku on tasapainoon saanut kuntoutusta ja hyviä ohjeita, niin toivoisin niitä kuulevani.
Tämä tekee toisinaan elämän niin hankalaksi ja välillä ihan oikeasti menee usko parempaan!


nimimerkki

Tasapaino vaihtelee.

29.5.2016 klo 16:13

Minulla on useamman vuoden kokemus tasapainoasiasta. Ensimmäisinä vuosina hämärässä liikkuminen aiheutti horjahtelua, mutta se on loppunut. Kuudes vuosi leikkauksesta on menossa. Ajottain on ollut silmäoireita ja tuntuu, kun horjuttaisi enemmän oireilun aikana. On tosin kausia, että en muista koko asiaa. 
Käyn tasapainojumpassa ja siellä ohjaajat opastaa, että horjahtelu harjotteita tehdessä treenaa ko. taitoa. Iän lisääntyessä pystyssä pysyminen on haasteellista ilman akuakin. Harjoitellessa kyllä huomaa, että on hyviä kertoja ja vähän heikompia. Toisaalta me olemme yksilöitä kaikkien vaivojemme kanssa. Millaisia kokemuksia toisilla on?


nimimerkki

Keinuva

4.6.2016 klo 12:51

Kävin fysioterapeutilla ja tehtiin erilaisia tasapaino-harjoituksia. Jotkut tuntui todella epämiellyttäviltä, mutta selvisin:). Nyt sen jälkeen (kaksi päivää) on olo ollut entistä huterampi ja heiluvampi. Pitääköhän tämä nyt tulkita niin, että "keskuksessa" on jotain tapahtunut? Toivottavasti tämä olotila ei kestä kovin montaa päivää.
Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta? Nyt en oikein tiedä, pitäisikö nyt tehdä kaikkea mikä tuntuu pahalta vai olla tekemättä? Kokemuksia? Mielipiteitä? Tai edes sitä vertaistukea ;)?


nimimerkki

Horjuvainen

5.6.2016 klo 23:20

Itselläni tasapaino parantunut huomattavasti, kun olen vain sitkeästi tehnyt erilaisia tasapainoharjoitteita, vaikka onkin tullut hieman paha olo. Minun pahaoloni ei ole kestänyt kovin pitkään harjoituksen jälkeen, enkä ole huomannut, että olisin enemmän huterampi kuin aikaisemminkaan. 
Olen kuullut, että nimenomaan tasapainoaistia pitäisi ärsyttää, että se "oppisi".
Olen huomannut, että vedenjuonnista on apua harjoitusten välissä.
En osaa sanoa mikä olisi oikein, tämä on vain oma kokemukseni, mutta omalla kohdallani tasapainoaistin ärsyttämisestä on ollut hyötyä. Pikkuhiljaa samat harjoitteet eivät enää teekkään pahaaoloa niin kuin ennen.
Varmasti fysioterapeuttisi osaa ottaa kantaa asiaan, kysy häneltä.
Tsemppiä harjoitteisiin.


nimimerkki

Tasapaino vaihtelee

16.6.2016 klo 17:16

Huimausta, eikä horjahtelua ollut eilen, kun kävelin metsäpolulla. Unohduin katselemaan ympäristöä ja haaroittuvaa tietää. Tottakai tuiskahdin nenälleni. Saattoi siinä olla syynä puun juuri, joka oli koholla. Tai niin haluan ymmärtää. Rillit vähän vääntyivät, mutta optikko väänsi oikeaan asentoon, eikä maksanut mitään.


nimimerkki

Keinuva

19.6.2016 klo 10:56

No ehkä tuo huimaus ja heilunta pitää ottaakin positiivisena asiana. Kun oikein huippaa, ei paljon ympärilleen katsele ja on hyvin varovainen liikkeissään. Toisaalta jatkuva varovaisuus saattaa hidastaa tasapainoaistien kehittymistä. Teet niin tai näin, niin aina on väärinpäin :(.


nimimerkki

Tasapaino vaihtelee.

14.12.2016 klo 13:36

Totta on, että tasapaino vaihtelee. Mutta huimausta voi tulla muustakin syystä. Minulla epäillään tällä hetkellä, että niskarangassa on kulumaa. Huimaustunne tulee joitakin liikkeitä tehdessä. Eikä se muistuta akuhorjahtelua. Menen siis kaularangan röntgeniin.