Vertaistuki ja aluetoiminta
Akustikusneurinoomadiagnoosista aiheutuvia pelkoja ja epätietoisuutta voidaan helpottaa tiedon ja tuen avulla. Sairastuneet ja läheiset voivat saada tietoa ja tukea helposti Sanyn vertaistoiminnasta. Sanyn koulutetun vertaistukihenkilön kanssa voit pohtia asioita, joita ei kenties läheisten tai ammattilaisten kanssa ole helppo ottaa esille. Tukihenkilö kuuntelee, kun sinulla on tarve puhua. Vertaisryhmissä voit kuulla vertaisten tarinoita ja jakaa omia kokemuksiasi. Vertaiselta saatu kokemustietoon perustuva henkinen tuki ja ymmärrys, kuuntelu- ja keskusteluapu koetaan usein tarpeelliseksi ja hyödylliseksi. Aluetoiminnassa voit osallistua oman alueesi tapaamisiin, joissa tapaat useampia saman alueen vertaisia, voit tutustua, jakaa kokemuksia ja näin saada vertaistukea.
Vertaistuki voi olla tarpeen monenlaisissa tilanteissa: esimerkiksi juuri diagnoosin saaneena, hoitoihin mennessä, leikkauksesta tai muista hoitotoimista toipuessa, uusintahoitoja saadessa, työhön palatessa, eläkkeelle siirtymistä pohtiessa tai ihan muuten vaan. Sanyn vertaistukipuhelin päivystää numerossa 045 188 9565. Voit myös lähettää viestin yhteydenottolomakkeella. Ota yhteyttä, oletpa sairastunut tai läheinen!
Kuuloviesti -lehden artikkeli Akusti-hankkeesta. Hankkeen tavoitteena on luoda vertaistukihenkilöiden verkosto Akustikusneurinoomaa sairastavien tueksi.
- Mitä_vertaistuki_on.pdf119 KB
Vertaistuen määritelmää, historiaa, sen muodot ja merkitys.
Vertaistukihenkilöiden koulutuspäivät 15.-16.11.2019. Paikalla monta! Ohjelmassa yhteisiä keskusteluja, teatteria, äänirentoutusta ja välipalaa. Mahtava joukko, kiitos että olette. /pl