Tinnitus

Tinnitus 19 vuotta

nimimerkki

Aija

16.5.2017 klo 12:57

Hei, tietoisesti ole kärsinyt tinnituksesta 1998, kun työt loppuivat meluisasta työpaikasta. Uudessa duunissa otettiin kuulokäyriä työterveydessä, joissa alenemat. 2007 kävin kuulopolilla, kuulo alenemat. CT oli myös, luultavasti ok. 2016 alusta eläkkeellä, nyt enemmän hiljaisuutta ympärillä. Tinnitus helvetillistä oikeassa korvassa. Kävin huhtikuussa tk:ssa kuulokokeessa, jossa huomattiin vasemmastakin korvasta huonontuneen lisää. Nyt odotan kutsua korvalekurille. Tää on jostain kaukaa. Inhottava paine päässä, rajoittuen oikealle puolelle, paine oikeassa korvassa, päälaella ikäänkuin suonenvetoa ja painetta, myös korvan takana takaraivolla. Jouduin lähettämään esitietolomakkeen sairaalaan, johon lisäsin että pääsisin MRI kuvaukseen kasvaimen poissulkemiseksi. Mulla on armoton väsymys päällä, huimauskohtauksia ja sietokynnys on alentunut, itkeskelen pienestäkin vastoinkäymisestä. Tää tinnitus, jatkuva, on pahentunut tän 19 vuoden aikana. Sosiaaliset tilanteet noloja kun en kuule ja toisinaan en sanoista saa selvää, olen jo 62 vuotias. Mitä luulisitte, oireileekohan kuulohermokasvain. Mulla on molempien korvien sensorineuraalinen kuulonalenema. Tk epikriisissä nyt viimeksi.ABBEVI


nimimerkki

toinen tinnittäjä

16.5.2017 klo 14:24

Sensorineuraalinen kuulonalenema voi ymmärtääkseni olla seurausta juuri melusta. Huimaus, tinnitus ja kuulon heikkeneminen ovat kyllä muun muassa kuulohermokasvaimen oireita. MRI-kuva tosiaan kertoisi sen, toivottavasti pyyntösi otetaan tosissaan. 

Hitaasti etenevät nuo sinun tutkimukset, aivan liian hitaasti, odottavan aika on pitkä! Mutta hyvä että lopulta olet pääsemässä jatkotutkimuksiin. Jos ei ole kasvainta, ehkä kuulokojeista olisi apua. 
Tsemppiä odotteluun, ole sinnikäs MRI-pyynnössä!


nimimerkki

Aija

25.6.2017 klo 14:24

Hei, haluaisin kysyä, että minkälaisia puheongelmia voi kuulohermokasvain tuottaa, onko esim s kirjaimen tuotto vaikeahkoa, kitalen kipuakin välillä. Pääsen onneksi MRI kuvaukseen, mutta olo on erittäin omituinen ja mietityttää jos ei löydy kasvainta, niin mikä voi aiheuttaa nää monet oireet, pää on kuin puristuksissa ja ukko sanoi että käyttäydyn kuin olisin jotain juonut.


nimimerkki

se toinen tinnittäjä

4.7.2017 klo 15:11

Kuulohermokasvain ei periaatteessa sinänsä aiheuta puhehäiriöitä. 
Hyvä, että pääset MRI-tutkimukseen. Toivottavasti odotusaika ei ole pitkä. Hyvää kesän jatkoa!


nimimerkki

Tinnitusta minullakin

1.8.2017 klo 19:21

Kuulohermon kasvain leikattu vuosia sitten. Tinnitusta oli ennen leikkausta ja se on jatkunut edelleen. Kuuleminen on yhden korvan varassa. Isoissa tilaisuuksissa yksittäisen puhujan sanomaa vaikea kuulla, kun on puheensorinaa. Aija kysyit, millaisia puheongelmia kuulohermon kasvain tuottaa. Oma kokemukseni on, että aamulla herätessä kieli on puutunut ja puhe hieman puuromaista. Silloin s on hiukan erilainen. Tilanne menee hetkessä ohi. Siis tämä on kokemani juttu.


nimimerkki

Aija

31.8.2017 klo 10:03

Hei taas. Tänään MRI kuvaan. Kun keväällä oli pahat oireet, en paljon liikkunut, jolloin oloni åarani, nyt marjastus aikaan taas liikunta lisääntynyt ja esim, mustikassa ollessani oli pahaa huimausta ja sumuisuutta kun joutui kumartelemaan, päänsärkyä jms. Kuulolaitteen sovitukseen odotan vielä lähetettä. Tinnitus on pahaa, korvaa pakottaa koko ajan. Toivon kuitenkin ettei löydy mitään kuulohermomasvaimia tms.


nimimerkki

Aija

14.9.2017 klo 16:04

Aija tässä taas. MRI kuva puhdas kuulohermokasvainten myötä, mutta löytyi jotain muuta, josta neurologin yhteyksiä odotan.


nimimerkki

se toinen tinnittäjä

25.9.2017 klo 17:06

Hei Aija! Ai se ei sitten ollut kuulohermokasvain. Toivottavasti neurologin viesti on kuitenkin hyvänlaatuinen. Voimia syksyyn Sinulle!


nimimerkki

KaleW 83

9.11.2017 klo 07:32

Palohälytys pään sisällä
Helsingin Sanomat 9.11.2017, sivut C 12 ja 13.

https://www.hs.fi/paivanlehti/09112017/art-2000005441565.html?ref=rss

Linkin videon äänimaisema on hyvin "kuvaava". Aiemmin en ole havainnut edes yritystä tinnituksen ilmaisuun.

Olemmeko saaneet lehdessä kerrottua ylipainehappihoitoa, tinnituksen ensimmäisinä päivinä?

"Toisella potilaalla tulee tinnitusta oikeaan korvaan ainoastaan silloin, kun hän liikuttaa silmiään oikealle.
"Miksi? Emme tiedä.""
- Minullakin tinnitus voimistuu leikattuun oikeaan suuntaan katsoessani. Myös valaistusvoimakkuus ja ympäristön melu voimistavat.
Onko kolmatta tapausta tiedossa, vai olenko yksin lisäoireineni?

Paikallistapaamisessa Kuopiossa oli luento vireystilan vaihtelusta. Se liittyy aivovaurioon. Monet yllättyivät, että siitäkö meillä onkin kyse. Samoin Hesarin jutussa aivovamma on osallisena. Tässä keskustelussa on yllä puheonelmista. Aivovaurio tekee sitäkin.